Ejerskifteforsikring

Formålet med en ejerskifteforsikring er, at sikre både sælger og køber bedst mulig mod juridiske slagsmål og økonomisk ulykke.

Med Hus&Energi Gruppen som samarbejdspartner kan vores professionelle bygningssagkyndige hjælpe dig sikkert igennem ejerskiftet, og dermed sikre dig mod uforudsete udgifter.

For at kunne tegne en ejerskifteforsikring, er det nødvendigt at få udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. En ejerskifteforsikring, dækker udbedring af skjulte fejl og mangler ved de forsikrede ejendomme, som er opstået før køber overtager boligen, og som køber ikke har kendt til på forhånd. Det vil sige skader i boligen, som ikke fremgår af tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.

Ved et hussalg, kan en ejerskifteforsikring frigøre sælger fra det mangelansvar, der findes ved skjulte skader på boligen, hvis der laves en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Desuden skal sælger give et tilbud til køber omkring ejerskifteforsikring samt give køber skriftligt tilsagn om, at ville betale det halve af forsikringspræmien for ejerskifteforsikringen.

Inden køber afgiver tilbud på boligen, skal sælger derfor både overrække tilstandsrapport, elinstallationsrapport og tilbuddet omkring ejerskifteforsikring, samt gøre køber opmærksom på, at du som sælger slipper for ansvar, når de nævnte betingelser opfyldes.

Som sælger bortfalder dit 10-årige ansvar for skjulte mangler ikke, hvis du ikke fremlægger rapporterne og tilbuddet om ejerskifteforsikring inden købsaftalen underskrives af køber. Som sælger skal du derfor af princip afvise at underskrive købsaftalen, hvis køberen har underskrevet købsaftalen uden at have modtaget tilstands- og elinstallationsrapporterne.

Som sælger eller køber sikrer du derfor din hushandel bedst mulig ved at tegne en ejerskifteforsikring. Vi har stor erfaring på området og bistår gerne med råd og vejledning, også inden en eventuel kontrakt skrives under – så er du ikke i tvivl.

Hvad sker der uden en ejerskifteforsikring?

Hvis der ikke tegnes en ejerskifteforsikring, kan du som sælger risikere at have ansvaret for ejendommens eventuelle skjulte fejl og mangler, i mange år efter hussalget.

Det er derfor altid en god ide at tegne en ejerskifteforsikring, når du skal sælge eller købe. Med klare aftaler ved alle parter, hvor ansvaret skal placeres og hvordan man kommer videre i tilfælde af fejl og mangler.

Uanset hvad hæfter sælger dog stadig for grov uagtsomhed, svig eller ulovligheder.

 

Kontakt

Ring eller udfyld skemaet så får du svar med det samme

For direkte telefonisk kontakt vælg et medlem i listen nedenfor eller find din nærmeste byggesagkyndige på kortet her

Vælg venligst

Er du i tvivl om hvem du skal henvende dig til så find den nærmeste på kortet her

Skal vælges
Skal indtastes
Indtast en korrekt email
Invalid Input
Invalid Input